Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönburgare med bulgur

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Häll kokande buljong över bulgurgrynen och låt dem svälla cirka 5 minuter. Om du använder bönor på burk, häll av vätskan och spola av bönorna i en sil. Hacka löken i matberedaren. Lägg i de blötlagda bulgurgrynen, bönorna samt soja, sambal eller annan stark pepparkrydda och citron. Kör till färsliknande konsistens. Blanda sist i kapris, som inte ska mosas. Forma till burgare osh stek i olja. Servera med mild ajvar (paprika-auberginröra på burk), gurk- och yoghurtsallad och kokt potatis. Eller lägg burgarna med ajvar och yoghurtsallad i värmda pitabröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • amaria 27 december 2007

    Mycket god vardagsmat. Alla i familjen gillade det!

  • henrik_mat 2 januari 2008

    Vad kul! Smaklig måltid. //Henrik :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.