Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönburgare med sting

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Något att sätta tänderna i när hungern gör sig påmind. Serveras med het chilidressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll bort vattnet från bönorna och skölj dem i rinnande kallt vatten. Riv löken och pressa vitlöksklyftorna.
  2. Mixa eller mosa bönorna tillsammans med löken, vitlöken och sambal oeleken. Smula ner buljongtärningen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma till fyra burgare och stek i olja på medelvärme, ca 1-2 minuter på var sida.
  4. Dela bröden på mitten och rosta snittytorna i torr panna tills de får lite färg. Fördela tunt skivad rödlök, sallad, burgare och tomatskivor på hamburgerbröden.
  5. Blanda créme fraichen med sweet chilisåsen och servera till burgarna. Ungsbakade potatishalvor är gott till

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lill-lindqvist 9 februari 2011

    God smak, men mina blev så lösa så jag fick tillsätta maizenamjöl

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.