Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Böngryta med korv

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sremska är en korv som har sitt ursprung i den serbiska provinsen Srem. Den är populär över hela forna Jugoslavien men också i stora delar av Europa med serbiska invandrare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ris eller gryn enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka löken. Skär korven i slantar. Fräs löken i oljan i en stekpanna 2-3 minuter. Tillsätt korven och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  3. Blanda i vita bönor, krossade tomater och sambal. Låt koka 2-3 minuter.
  4. Smaksätt grytan med persilja, salt och peppar. Servera med ris eller annat gryn och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.