Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Böngryta provencale

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En supergod vegetarisk böngryta med det lilla extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp en gryta med olja. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök utan att de får färg i ca 2 minuter. Slå på vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock i 20 minuter.
  2. Lägg ner timjan, créme fraiche och smaka av med salt och cayennepeppar. Rör om och vänd ner försiktigt sköljda och avrunna bönor när grytan blivit riktigt varm. Smaka av med citronsaft.
  3. Toppa grytan med krutonger, klyftade cocktailtomater och lite timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.