Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönlimpa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vita bönor är en utmärkt källa till protein och stödjer ämnesomsättningen och reglerar blodsockernivåerna.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 190 grader. pensla en brödform med olja och lägg smörpapper i botten. Häll resten av oljan i en liten kastrull och stek purjolöken över låg värme i 5 minuter. Tillsätt ingefäran, spiskummin, och koriander och fräs ytterligare någon minut. Ta från värmen och låt svalna. Kör löken, morötterna, vitlöken, persiljan, solrosfröna och en av burkarna med bönor i matberedare till ganska slät konsistens. Häll över i en stor skål, rör ner den andra bönburken och purjolöksblandningen. Skeda ner i bakformen och baka i ugnen i 40-45 minuter tills limpan har fått gyllenbrun färg. Stjälp upp på ett serveringsfat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.