Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönor som i Gujarat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lättlagad grönsaksrätt med sting. Har varit mycket uppskattad av alla som fått smaka den. Rätten är hämtad från Indisk mat av Madhur Jaffrey.

Ingredienser

Instruktioner

Skär bönorna i ca 3 cm långa bitar. Lägg dem i kokande vatten och låt dem koka 3-4 minuter. Skölj dem sedan i durkslag i kallt vatten. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i senapsfrön och vitlök, låt det få lite färg, rör hela tiden. Krossa chilipepparn grovt och lägg i stekpannan. Vill man inte ha rätten så stark kan man ta bort fröna. Lägg i bönorna, salt och socker. Låt alltsammans steka i 7-8 minuter. Strö över nymald svartpeppar och servera

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.