Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönpasta med saffran och kyckling

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det här är liksom snabbmat när den är som bäst. Otroligt god och hälsosam, en winwin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader, skär upp paprikorna och lägg dem på en plåt med olivolja och havssalt. Rosta dem i ugnen i ca 20 minuter medan du lagar maten.
  2. Skär upp kycklingen i bitar, stek den i olivolja i en wokpanna och pressa över vitlöksklyftorna och krydda med salt, peppar och buljong, chiliolja eller en färsk chili. När kycklingen börjat få färg – häll över kokosmjölken och saffranspåsarna och krydda sedan med cayennepeppar och en halv lime.
  3. Låt allting koka ihop på relativt hög värme för att få kokosmjölken att tjockna, smaka av så att kryddningen är bra.
  4. När kycklingen börjar bli redo är det bara att koka upp bönpastan, när den är klar så blanda pastan med lite av såsen och häll sedan över kycklingröran. Toppa till sist med den rostade paprikan och servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.