Denna bönsalsa med smaker av bönor, majs, tomat och chili, har sitt ursprung i de amerikanska sydstaterna.
Instruktioner
- Lägg bönorna i en skål och täck med 1 liter kallt vatten. Täck över med plastfolie och låt dra över natten i kylen.
- Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Koka upp vatten i en kastrull, lägg bönorna i kastrullen och låt dem sjuda 40 minuter tills de är mjuka. Blanda ner majskornen och låt sjuda ytterligare fem minuter. Låt bönor och majs rinna av och svalna.
- Lägg över bönor och majs i en skål och blanda ner salladslök, paprika, tomat, koriander, jalapeno, spiskummin och olivolja. Blanda väl, täck över med plastfolie och kyl salsan fram till användning.
- Servera gärna varma majschips till.
Publicerat den
2 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar