- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Härlig gryta med höstiga mustiga smaker.
Instruktioner
- Skär köttet i 3 cm stora bitar. Salta och peppra lätt. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i smör. Lägg efter hand köttet i en större kastrull eller gryta.
Tillsätt vinet och fyll på med vatten så att det täcker köttet. Skala och dela den gula löken i kvartar. Skala och hacka vitlökarna. Tillsätt fond, tomatpuré, gul lök, vitlök och kryddor.
Koka upp och låt sjuda ca 1 1/2 timme. Hit kan grytan förberedas. Ställ i så fall kallt.
Ansa och skär ev stora champinjoner i halvor. Skala schalottenlökarna. Tillsätt champinjoner och schalottenlökar i grytan och låt koka 45 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Red ev grytan med lite majsstärkelse. Servera med ugnsrostade grönsaker och kokt potatis.
Publicerat den
6 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar