Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Boeuf Herngren

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Härlig gryta med höstiga mustiga smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 3 cm stora bitar. Salta och peppra lätt. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i smör. Lägg efter hand köttet i en större kastrull eller gryta. Tillsätt vinet och fyll på med vatten så att det täcker köttet. Skala och dela den gula löken i kvartar. Skala och hacka vitlökarna. Tillsätt fond, tomatpuré, gul lök, vitlök och kryddor. Koka upp och låt sjuda ca 1 1/2 timme. Hit kan grytan förberedas. Ställ i så fall kallt. Ansa och skär ev stora champinjoner i halvor. Skala schalottenlökarna. Tillsätt champinjoner och schalottenlökar i grytan och låt koka 45 minuter.
  2. Smaka av med salt och peppar. Red ev grytan med lite majsstärkelse. Servera med ugnsrostade grönsaker och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.