Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bog i ugn med kryddigt ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett härligt mört kött, en fantastiskt syrlig, söt och salt sås tillsammans med ett kryddigt ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 120 grader. Salta och peppra köttet. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och bryn köttet på båda sidor. Lägg det i en ugnsfast form.
  2. Kärna ur plommonen, dela dem i klyftor och lägg dem i en skål. Blanda ner koriander, stjärnanis, hoisinsås, vitlök, ingefära och limesaft. Häll marinaden över köttet.
  3. Stek köttet mitt i ugnen 3-4 timmar eller tills det är mört. Vänd köttet ett par gånger under tiden.
  4. Lägg riset i en skål med vatten och skölj runt med fingrarna. Häll sedan i riset i en sil och låt det rinna av så att det är riktigt torrt.
  5. Hetta upp resten av smöret i en tjockbottnad gryta. Lägg i kummin, kanelstång, kardemumma och kryddnejlikor och fräs 2 minuter. Tillsätt lök och fräs cirka 5 minuter tills den är gyllene.
  6. Häll i 7 dl vatten, ris och lite salt. Koka upp, lägg locket på glänt och sjud på medelstark värme tills vattnet har förångats helt. Lägg sedan på locket ordentligt och fortsätt sjuda på svag värme 10 minuter. Stäng av värmen helt och låt grytan stå på plattan ytterligare 10 minuter. Rör ner yoghurt och ärter. Skiva köttet och servera det med stekskyn med plommon och riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.