Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bogfläsk med kryddad smak

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddad med koriander och kummin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläsket i skivor, klipp dessa i mindre bitar.
  2. Bryn fläsket hastigt i olja i het stekpanna så det tar färg. Häll bort överflödigt fett.
  3. Tillsätt 3/4 av vinet, kummin, vitlök, salt och peppar. Lägg lock över pannan. Låt rätten småputtra ca 20 minuter.
  4. Skär citronen i skivor som delas i fyra bitar. Slå över resten av vinet samt citronbitarna. Rör om och koka upp över stark värme. Strö över koriandern och smaka av.
  5. Garnera med finklippt persilja.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • svengelsk 8 augusti 2009

    Mycket god gryta.

  • evaullabritt 27 februari 2011

    Intressant kryddning och mycket gott. Jag använde skinkstek i stället för bogfläsk.

  • evaullabritt 27 februari 2014

    Nu har jag lagat detta igen, med bogfläsk denna gång, som receptet föreskriver. Det blev bättre än med skinkstek. Fortfarande jättegott med intressant kryddning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.