Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bogstek

Bogstek är den stora muskeln som sitter mellan skulderbladet och frambenet. Det är ett bra alternativ till högrev när man vill ha kött som inte faller sönder lika lätt, alltså funkar det extra bra om man ska strimla, skiva eller småtärna köttet, eller göra en stekrätt. Bogstek är särskilt bra för stekning vid låg temperatur och under lång tid i ugnen, till exempel när du ska laga tjälknöl. En väl mörad bog kan också användas till porterstek eller slottsstek. I USA är det omåttligt populärt att grilla bogstek (shoulder clod) och servera tillsammans med bakad potatis och coleslaw.


Värm ugnen till 100°. Lägg köttet i en stekpåse enligt beskrivningen på förpackningen och stick en köttermometer i köttets tjockaste del. Stek ca 5 timmar till 85° innertemperatur. Under t...

8

Välj en gryta så att kött med termometer precis får plats. Häll i porter, svartvinbärssaft och soja. Lägg i kryddor, buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor och gul lök delad i stora bitar. Koka...

8
7

Välj en gryta så att kött med termometer lagom får plats. Häll i porter, saft och soja. Lägg i kryddor, buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor och gul lök delad i stora bitar. Koka upp. Stick in e...

1 h 30 min
10-12
2

1. Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna.Lägg över i en stor gryta.Tillsätt tomatpure,rödvin,buljong,lagerblad och timjankvistarna.Smaka av med salt och peppar.Koka på svag värme 1,5-2 tim eller...

6
1

Finhacka löken och smör stek det, häll sedan löken i en kastrull vid sidan om stekpannan. Smörstek upp svampen och lägg det sedan i kastrullen vid sidan om. Stek älgskaven och krydda den, smaka...

30 min
4
1

Om kaninen är djupfryst så tina den och dela den i mindre bitar. De djupfrysta bogbladsstekarna behöver bara tinas så mycket att man kan skilja dem åt. Lägg bitarna i en stor gryta och slå på vatten...

4-5
1

Koka upp vatten med buljongtärningar, sylt eller gelé, messmör, soja, enbär och pepparkornen. Stick in termometern så att termometern kommer in i köttets tjockaste del. Hela röret ska vara instuck...

6-8

Hetta upp oljan på medelvärme i en gjutjärnsgryta. Gnid in köttet med honung och därefter den pressade vitlöken. Bryn steken väl på båda sidor, ca 10 minuter. Tillsätt buljong och 2 dl vatten. Koka...

6

Skär köttet i tärningar, 2-3 cm stora. Bryn köttbitarna i fett i medelvarm stekgryta/stekpanna tills de har fått lite stekyta. Krydda med salt och vitpeppar. Späd med vatten, så att det knappt täcker...

4

Välj en gryta där kött / stektermometer får plats. Häll i porter, svartvinbärssaft och soya. Lägg i kryddor, buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor och en skalad gul lök skuren i stora bitar. Koka...

2 h
4

Strimla köttet tunt. Lägg det i en skål och droppa över sojan. Strimla morötterna, skiva purjon. Koka upp teriyakisåsen och buljongen i en kastrull. Lägg i kött och morötter. Sjud grytan under lock...

4

Finhacka löken och smör stek det, häll sedan löken i en kastrull vid sidan om stekpannan. Smörstek upp svampen och lägg det sedan i kastrullen vid sidan om. Stek renskaven och krydda den, smaka av...

40 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.