Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bohemens ostbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den dryck som bjuds till de här goda ostbröden kan vara vad som helst från vatten till öl och vin. Bra vardagsmat om man känner sig hungrig. Själva idén att använda vitt bröd kan varieras på olika läckra sätt, passande de vänner man vill lyckliggöra. (Jag har försökt spara lite av Hirams eget berättarspråk i recepten, även om jag formulerat om lite grann på sina ställen.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa brödskivorna om det behövs. Koka upp mjölken och slå den het över brödet, som lagts på ett stort fat. De suger snabbt åt sig mjölken men får inte ligga så länge att de blir alldeles uppblötta, bara mjukt uppsvällda.
  2. På 4 skivor lägger man varsin ganska tjock skiva ost. Sorten ska vara sådan att den inte smälter segt och bildar trådar. Cheddar och Edamer brukar ge bra resultat.
  3. Lägg samman skivorna till dubbelsmörgåsar med hjälp av en bra stekspade. Placera dem på smord, helst het plåt. Pensla med smält matfett och strö på riven parmesan. Grädda dem gyllenbruna i 250° 8-10 minuter. Grillvärme kan användas.
  4. Med en skål grönsallad till blir man helt tillfreds. En vanlig, enkel vinägrettdressing är ljuvlig på salladen, och gärna litet krossad vitlök i om tillfället är lämpligt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.