Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bolo de cenoura - Morotskaka

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Morotskaka på brasilianskt vis med ett tjockt lager chokladglasyr på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glasyr: Hacka chokladen i småbitar och lägg dem i en bunke. Smält grädde, socker och honung i en kastrull på medelvärme, under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen direkt när det börjar bubbla. Häll blandningen över chokladen. Rör om med kraftiga tag tills glasyren känns slät och lite seg. Tillsätt smöret och rör om tills det smält. Ställ in glasyren i kylskåpet.
  2. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skala morötterna och skär dem i små bitar. Mixa olja, socker, salt, ägg och morotsbitarna i en matberedare till en slät smet. Vänd ner vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Häll smeten i en smord och mjölad form, 1½-2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den vila i formen en stund innan du stjälper upp den.
  4. Bred glasyren över den helt avsvalnade kakan. Förvara kakan i kylen om den inte ska ätas direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.