Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bolognese på högrev

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna fylliga bolognese är ett långkok med ljuvlig smak och sälta från rimmat sidfläsk och salami. Bolognese på högrev tar en god stund på spisen men är väl värd mödan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär moroten i små tärningar.
  2. Ta bort svålen på sidfläsket. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar.
  3. Fräs lök, vitlök och morot i smör-& rapsolja i en gryta. Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min.
  4. Slå på vin och fond, lägg i tomaterna. Koka upp, sänk värmen och låt koka 1½-2 timmar under lock.
  5. Rör om då och då. Smaka ev av med salt och peppar. Servera med nykokt spagetti och riven ost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Covetous 5 oktober 2012

    Var ska oreganon in i receptet? ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.