Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bomboloni med vaniljkräm

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Ibland säljs de här goda bullarna på stränderna vid Medelhavet. En knastrig men samtidigt spröd yta och en fluffig fyllning gör detta till en himmelsk bulle!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med vaniljkrämen. Vispa äggulor och socker pösigt. Vänd ner mjölet.
  2. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg i stången. Häll på mjölken och koka upp. Häll den heta mjölken över äggblandningen under kraftig vispning.
  3. Häll tillbaka allt i kastrullen. Låt det sjuda, det får inte koka, under omrörning med slev cirka 4 minuter. Ta bort vaniljstången och låt krämen kallna helt i kylskåp. Fyll en spritspåse med krämen.
  4. Blanda ut jästen i mjölken tills den löst sig. Blanda samman degvätskan med ägget. Tillsätt citronskal, socker och mjöl. Knåda in smörbitarna i smeten. Arbeta degen slät.
  5. Forma små bollar av degen, ca 4 cm i diameter. Låt bollarna jäsa 30 minuter. Blanda under tiden strö- och vaniljsockret till garneringen i en djup tallrik.
  6. Värm upp frityroljan i fritösen till 160 grader. Fritera ett par bollar åt gången. Ta upp bollarna med en hålslev efter 4-5 minuter. Rulla dem sedan direkt i strö- och vaniljsockret. Lägg upp bollarna på hushållspapper för att rinna av.
  7. Skär upp de ljumna bollarna på mitten och fyll med den kalla vaniljkrämen. Servera gärna bakverken med hallon eller andra bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.