Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondbönsallad med kronärtskocksbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bondbönor är söta, mjälla och jättegoda i sallader. De köps enklast i frysdisken och måste ploppas ur sina skal med hjälp av fingrarna, en kul lek som barn är proffs på. Till dem serveras vrålgoda kronärtskocksbiffar som du bara måste testa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bondbönsallad: Hyvla zucchinin på längden med hjälp av en potatisskalare. Skala bondbönorna genom att nypa till dem med fingrarna så att de dansar ut av sig själva. Hacka myntan. Blanda zucchini, bondbönor, mynta, citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar i en skål. Låt stå i 10 minuter innan servering.
  2. Kronärtskocksbiffar: Häll av spadet från kronärtskockshjärtana och hacka fint. Du kan även köra dem snabbt i en matberedare. Häll ner i en skål. Blanda ner ströbröd, dijonsenap, citronsaft, majsstärkelse, finhackad dill, salt och svartpeppar. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
  3. Servera kronärtskocksbiffarna med bondbönsalladen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.