Bondbönor är söta, mjälla och jättegoda i sallader. De köps enklast i frysdisken och måste ploppas ur sina skal med hjälp av fingrarna, en kul lek som barn är proffs på. Till dem serveras vrålgoda kronärtskocksbiffar som du bara måste testa!
Instruktioner
- Bondbönsallad:
Hyvla zucchinin på längden med hjälp av en potatisskalare. Skala bondbönorna genom att nypa till dem med fingrarna så att de dansar ut av sig själva. Hacka myntan. Blanda zucchini, bondbönor, mynta, citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar i en skål. Låt stå i 10 minuter innan servering.
- Kronärtskocksbiffar:
Häll av spadet från kronärtskockshjärtana och hacka fint. Du kan även köra dem snabbt i en matberedare. Häll ner i en skål. Blanda ner ströbröd, dijonsenap, citronsaft, majsstärkelse, finhackad dill, salt och svartpeppar. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
- Servera kronärtskocksbiffarna med bondbönsalladen.
Publicerat den
1 juli 2015
Skriv kommentar