Bondbönor går att använda till annat spännande än enbart bondbönsvälling.
Instruktioner
- Ta bort det yttre skalet på bondbönorna. Ta bort det innre skalet genom att göra ett snitt i skalet eller genom att dela bönorna på längden och sedan trycka på dem med hjälp av tummen och pekfingret.
- Hacka löken och fräs den mjuk i 1 msk smör. Låt den hackade dillen fräsa med snabbt mot slutet. Låt svalna.
- Riv potatisarna grovt eller eller kör några sekunder med kniven i matberedare. Krama lätt ur en del av vätskan.
- Blanda dillhacket, solrosfrön och de rivna potatisarna med ägg, bär, salt, peppar och det upplösta saffranet.
- Låt 2 msk smör bli ljusbrunt i en stor stekpanna.
- Häll smeten och sänk värmen efter några sekunder. Stek på svag värme tills kanterna stelnat och ytan inte rinnig, 15-20 min.
- Vänd upp kakan på en plåt med bakplåtspapper eller stor bricka utan kanter.
- Lägg ner resten av smöret i stekpannan. Låt försiktigt kakan glida ner i stekpannan och stek den andra sidan på svag värme ca 5 min. Dela den i tårtbitar med stekspaden och stek eventuellt ytterligare några minuter.
Publicerat den
13 juni 2011
Skriv kommentar