Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondbönstrianglar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Bondbönor går att använda till annat spännande än enbart bondbönsvälling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort det yttre skalet på bondbönorna. Ta bort det innre skalet genom att göra ett snitt i skalet eller genom att dela bönorna på längden och sedan trycka på dem med hjälp av tummen och pekfingret.
  2. Hacka löken och fräs den mjuk i 1 msk smör. Låt den hackade dillen fräsa med snabbt mot slutet. Låt svalna.
  3. Riv potatisarna grovt eller eller kör några sekunder med kniven i matberedare. Krama lätt ur en del av vätskan.
  4. Blanda dillhacket, solrosfrön och de rivna potatisarna med ägg, bär, salt, peppar och det upplösta saffranet.
  5. Låt 2 msk smör bli ljusbrunt i en stor stekpanna.
  6. Häll smeten och sänk värmen efter några sekunder. Stek på svag värme tills kanterna stelnat och ytan inte rinnig, 15-20 min.
  7. Vänd upp kakan på en plåt med bakplåtspapper eller stor bricka utan kanter.
  8. Lägg ner resten av smöret i stekpannan. Låt försiktigt kakan glida ner i stekpannan och stek den andra sidan på svag värme ca 5 min. Dela den i tårtbitar med stekspaden och stek eventuellt ytterligare några minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.