Minimalt med jobb ger två stora härliga bröd. Smakar utmärkt som smörgås med salami, brie och paprika eller att äta till gulaschsoppan m.m.
Instruktioner
- Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i lite av det.
Tillsätt resen av vattnet, den pressade potatisen, salt och lite av mjölet i en hushållsassistent. Tillsätt mer mjöl i omgångar. Låt maskinen arbeta igenom degen ordentligt i tio minuter – när den släpper från bunkens väggar har den en bra konsistens.
- Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 1 timma.
- Ta upp degen, dela i två delar, runddriv dem, forma varje del till ett ovalt bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en bakduk över bröden och låt dem jäsa i ungefär 45 minuter. Starta ugnen och värm till 250 grader.
- Sätt in bröden längst ner i ugnen i 250 graders ugnsvärme och låt dem stå i 10–15 minuter. Öppna ugnsluckan och spraya in vatten över bröden, sänk ugnsvärmen till 220 grader och fortsätt grädda. Om bröden börjar bli för mörka, täck dem med ugnsfolie.
Låt dem gräddas i ytterligare ungefär 45 minuter. Om du har en ugnstermometer skall innertemperaturen vara runt 98 grader. Stick in den i brödet mot slutet av gräddningen.
- Ta sedan ut dem och låt dem svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
7 december 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Brödet ser jättegott ut, detta måste jag prova. :-)