Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondbröd med potatis

(1 kommentar)  
Skriv ut

Minimalt med jobb ger två stora härliga bröd. Smakar utmärkt som smörgås med salami, brie och paprika eller att äta till gulaschsoppan m.m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i lite av det. Tillsätt resen av vattnet, den pressade potatisen, salt och lite av mjölet i en hushållsassistent. Tillsätt mer mjöl i omgångar. Låt maskinen arbeta igenom degen ordentligt i tio minuter – när den släpper från bunkens väggar har den en bra konsistens.
  2. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 1 timma.
  3. Ta upp degen, dela i två delar, runddriv dem, forma varje del till ett ovalt bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en bakduk över bröden och låt dem jäsa i ungefär 45 minuter. Starta ugnen och värm till 250 grader.
  4. Sätt in bröden längst ner i ugnen i 250 graders ugnsvärme och låt dem stå i 10–15 minuter. Öppna ugnsluckan och spraya in vatten över bröden, sänk ugnsvärmen till 220 grader och fortsätt grädda. Om bröden börjar bli för mörka, täck dem med ugnsfolie. Låt dem gräddas i ytterligare ungefär 45 minuter. Om du har en ugnstermometer skall innertemperaturen vara runt 98 grader. Stick in den i brödet mot slutet av gräddningen.
  5. Ta sedan ut dem och låt dem svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • poissons 7 december 2013

    Brödet ser jättegott ut, detta måste jag prova. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.