Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Bondkakor är en av de klassiker som brukar finnas med bland folks favoriter i de upprop som sju sorters kakor har gjort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mjölet. Tillsätt sockret, sirapen, bikarbonatet utrört i vattnet, mandeln och matfettet, skuret i skivor. Hacka snabbt ihop alltsammans till en smidig deg.
  2. Forma 2 rullar, 4-5 cm i diameter. Lägg dem i plastfolie och förvara dem i kylskåpet några timmar eller tills de är hårda. Skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått guldgul färg, 5-7 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 1 november 2011

    Riktigt goda småkakor som passar bra till förmiddagskaffet :P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.