Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut bikarbonaten i vattnet. Blanda alla ingredienser i en skål och arbeta samman till en jämn deg.
  2. Forma smeten till två rullar, 5 cm i diameter, som rullas in i plastfolie och får vila i kyl i ca 30 minuter.
  3. Skär rullarna i ½ cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C tills kakorna fått guldgul färg, ca 6-7 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • rump 10 mars 2010

    DE här kakorna har jag gjort flera gånger ska snart göra en omgång till o ha med oss ut när vi drar iväg med husbilen .dom smakar bara mera .degen tog lite tid att få ihop men med lite tålamod så går det ,ska prova med lite mindre mjöl nästa gång . ......HAdet bra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.