Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondkakor med paranötter och vit choklad

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Jättegoda bondkakor med smak av paranötter och vit choklad. Går utmärkt att frysa kakorna. Receptet kommer från Linnea Siedels "Småkakor" med ändringar.

Ingredienser

Instruktioner

Rör samman smör, råsocker, vetemjöl, sirap, bikarbonat samt vatten till en deg. Blanda ner fint hackad choklad och nötter. Forma till en rulle, cirka 5 cm i tjocklek och vira in i bakplåtspapper. Lägg i frysen cirka 20 minuter. Låt den inte bli för hård, blir omöjlig att skära i! Skär sedan i 0,5 cm tjocka skivor, lägg på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 8 - 10 minuter. För min ugn gäller 9 minuter, resultatet blir då sega och underbart goda kakor! Testa dig fram för rätt temperatur. De ska bli lätt kolaaktig i nyansen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.