Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondmorans gammeldags pannbulle

 
  • Serverar: 20-24 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Det här är ett gammalt enkelt recept som fanns i de flesta hushåll från 1940-talet fram till slutet på 1970-talet men som "försvann" när det blev modernt med bullformar och småbullar. Ett supergott kaffebröd som behöver komma tillbaka till svenska kök och kaffefat. Var så god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och ljumma den till +37 grader. Smula jästen i rymlig bunke eller skål, tillsätt saltet, sockret och en del av mjölet, slå på vätskan och arbeta degen. Tillsätt kardemumman och mera mjöl tills degen blivit smidig utan att klibba. Låt nu degen jäsa, fritt från drag i 30 minuter.
  2. Gör nu iordning fyllningen genom att blanda margarin, socker, kanel och kardemumma i en liten skål gärna med en gaffel så att det bli lite luftigt och välblandat. Ta nu degen ur bunken och lägg den i en välsmord eller bakplåtsklädd långpanna. Tryck sedan ut degen så att den täcker hela pannan och är så jämn som möjligt. Tryck sedan med fingertopparna över hela degen så att denne blir täckt med små gropar jämnt fördelade över hela degytan. Bred ut fyllningen över degens alla små gropar så det är jämnt fördelat över degytan. Strö över pärlsockret. Låt nu bullen jäsa till nästan dubbel storlek, ca 30minuter. Grädda nu i 200 grader i ca 20minuter. Dela pannbullen i lagom stora bitar då den svalnat under bakduk. Utmärkt att frysa in i skurna längder.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.