Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondmorans julkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Eget komponerat recept på kaka med rejäl smak och doft av jul som är återkommande år efter år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölk och smält margarin. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem.
  2. Kläd en långpanna med bakplåtspapper eller smörj denna noga. Häll i smeten i långpannan. Grädda kakan i 175 grader i 20-25 minuter tills kakan är torr och fått fin färg. Låt svalna.
  3. Gör under gräddningentiden iordning kakglasyren. Blanda alla ingredienser till glasyren till en slät och fin kräm i en rymlig skål. Låt inte glasyren bli varken för tunn eller tjock. Tillsätt mer florsocker om den verkar tunn och tillsätt mer julglögg om den verkar tjock.
  4. Bred glasyren över kakan när den kallnat något. Strö över strössel eller cocos.
  5. Dela kakan i lagom stora bitar.
  6. Går utmärkt att frysa in.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Heisjo 8 december 2008

    Kanongott! Vi hade dock ingen glasyr då jag oftast tycker det blir för sött, men kakan var supergod, smälter i munnen!! En väldigt stor sats så vi kommer klara hela julen(:-

  • kantomen 27 december 2010

    blev mycket uppskattad på julafton!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.