Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondmorans krispiga kolatoppar

 
  • Serverar: 50-70 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är ett recept som kom till när julens kola/knäck blev misslyckad, men som blev till succé! Jag tog det som fanns hemma i form av små rester av flingor, trasiga maränger m m. Vill man ha en lite mer hälsosam godisbit, kan man använda olika nötter och kärnor som t ex solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, vallmofrön, cashewnötter, valnötter, hasselnötter m m, samt byta ut blockchokladen till riktigt mörk kvalitetschoklad med kakaohalt 60-90%. Det mer hälsosamma alternativet är en tacksam julpresent till de äldre, medan det sötare godiset är bejublat bland de yngre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de olika torra godsakerna i varsin djup tallrik. Krossa cornflaksen och marängen något så det blir mindre bitar. Lägg upp bakformarna på en bakplåtsklädd plåt.
  2. Smält chokladen i en skål över kokande vattenbad. Ta med ett par kaffeskedar och rulla till små bollar/toppar av kolan så gott det går och rulla/doppa i de torra ingredienserna. Vill man ha blandad krisp så doppa i olika med en och samma kolakula eller doppa i en tallrik åt gången för olika alternativ.
  3. Ta sedan den nu torra bollen och doppa/rulla i den smälta chokladen så att den blir täckt med ett läckert lager runt om. Lägg nu i bakformarna med hjälp av ett par matskedar.
  4. Låt Er väl smaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.