Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondsallad med fetaost och friterade örter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Var lite försiktig när du friterar örterna. Eftersom de innehåller vatten, finns det stor risk att den heta oljan spottar och fräser när du lägger i dem!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera tomaterna. Skala gurkan lite slarvigt. Halvera, kärna ur och skär den i grova bitar. Lägg dem med tomaterna i en skål.
  2. Strimla fänkål och lök tunt. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Blanda ner fänkål, lök, paprika och oliver i salladsskålen. Bryt fetaosten grovt och lägg den på salladen.
  3. Dressing: Blanda samtliga ingredienser, ringla över salladen och blanda om.
  4. Friterade örter: Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Lägg i örterna och fritera tills de verkar spröda. Låt dem rinna av på hushållspapper. Dekorera salladen med örterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.