Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondsallad med rostad sparris, tomat och ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En god sallad som kan serveras som lätt sommarlunch eller som ett kvällsmål.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skär eller bryt av den nedersta torra delen på sparrisen. Häll olivolja i en långpanna. Lägg sparris och tomater bredvid varandra i långpannan. Bryt brödet i grova bitar och lägg bredvid. Rosta i ca 15 min tills allt fått färg. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Vispa ihop vinägretten. Blanda salladsbladen med lite av vinägretten i en stor skål. Lägg sen upp på ett stort vackert fat. Toppa med den rostade sparrisen, tomaterna, baconet och brödkrutongerna. Skala och halvera äggen och lägg på. Skeda över resten av vinägretten. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.