Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bonnakakor

 
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Alla från stora till små älskar dom klassiska svenska: Bonna' kakorna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ut bikarbonaten i vattnet. Lägg alla ingredienser i en bunke och kör med elvispen tills smeten blivit jämn.
  2. Forma smeten till två rullar, 4-5 cm i diameter. Lägg dem i plastfolie i kylen i ca 2 timmar, tills de blivt hårda.
  3. Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C tills kakorna fått guldgul färg, ca 6-7 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.