Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bordssmör att ha på smörgåsen

 
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Om man inte vill ha loja som hettats upp till transfetter och kallas margarin och känner att bregott är en smula dyrt kan man göra sitt eget, det tar ungefär 5 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Alla produkter skall vara rumstempererade. Vispa sönder smöret med en elvisp, häll i olja, blanda salt och vatten, häll sedan i smeten. Vispa ihop till en jämn smet.
  2. Tänk på att D-vitaminet förstörs av vispningen så vispa inte mer än nödvändigt.
  3. Resultatet blir ett väldigt lättarbetat smör som är lätt att bre på smörgårsen, den enda nackdelen jämfört med Bregott är att man tar för mycket eftersom det är så mjukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.