Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Borgaknytet

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket god och uppskattad festrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär den putsade oxfiléen i 4 jämnstora bitar. Banka ut till lövbiffstjocklek. Strimla renfilen och riv osten. Fördela på oxfilebitarna.
  2. Vispa upp äggulorna och pensla kanterna på biffarna. Forma som en dolme och fäst med tandpetare.
  3. Nu skall du bryna dolmarna i smör och lägg åt sidan på en ugnsfast form.
  4. Gör såsen och se till att den är "stabbig". Låt den svalna. Fördela såsen på knytena i klickar överst. Ställ in i ugn ca 225 grader 5-6 min tillsammans med sparrisrullarna som du gjort av lätt stekt bacon.
  5. Servera med en snygg sallad och klyftpotatis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.