- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Klassisk rysk rödbetssoppa. Värmande och god.
Instruktioner
- Riv eller strimla alla grönsakerna , utom en rödbeta, fint. Smält matfettet i en stor kastrull och fräs grönsakerna några minuter. Tillsätt buljong, vitpeppar, lagerblad och lite salt. Koka under lock på svag värme ca 30 min. Smaka av och krydda ev. lite mer.
- Råriv den sparade rödbetan (jag brukar riva på grova delen)och lägg ner i soppan tillsammans med korvskivorna (om du vill ha det) ca 5 min innan servering. Smaksätt med vinäger och strö persilja över.
- Servera med gräddfil.
Publicerat den
4 december 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett jättegott recept. Jag hoppade över persiljan och gräddfilen, men annars har jag följt ditt recept. Från mig blir det en 5:a.
Jättegott! :-D Jag uteslöt lagerblad, jag gillar inte smaken. Jag har provat flera rödbetssoppor men denna slår alla! Lena