Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Borsjtij

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Klassisk rysk rödbetssoppa. Värmande och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv eller strimla alla grönsakerna , utom en rödbeta, fint. Smält matfettet i en stor kastrull och fräs grönsakerna några minuter. Tillsätt buljong, vitpeppar, lagerblad och lite salt. Koka under lock på svag värme ca 30 min. Smaka av och krydda ev. lite mer.
  2. Råriv den sparade rödbetan (jag brukar riva på grova delen)och lägg ner i soppan tillsammans med korvskivorna (om du vill ha det) ca 5 min innan servering. Smaksätt med vinäger och strö persilja över.
  3. Servera med gräddfil.

Kommentarer (2)

  • farmoringer 15 september 2010

    Tack för ett jättegott recept. Jag hoppade över persiljan och gräddfilen, men annars har jag följt ditt recept. Från mig blir det en 5:a.

  • sikaal 10 oktober 2010

    Jättegott! :-D Jag uteslöt lagerblad, jag gillar inte smaken. Jag har provat flera rödbetssoppor men denna slår alla! Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.