Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Borsjtj a la Tina

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Har ni aldrig testat rysk rödbetsoppa så har ni gått miste om någonting. Blev bjuden första gången på Borsjtj när jag flyttade till Spanien utav mina Ukrainska grannar, blev direkt min favoritsoppa. Efter att ha testat mig fram med olika recept så har jag nu kombinerat ihop min "favorit" Borsjtj. Supergod och går bra att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Skala alla rotfrukter och skär dom i fina strimlor. Fräs alla rotfrukter i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt hälften av rotfrukterna, lagerblad, vatten, buljongtärningar, salt , peppar och tomat pure i grytan. Koka alltsammans under lock på svag värme ca 45 minuter.
  2. Tillsätt resterande hälften av rotfrukter och låt koka ytterligare 15-20 minuter. Smaka av med lite ättika och eventuellt mer salt och peppar
  3. Strö över persilja och servera med en klick creme fraiche.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • canonlars 7 februari 2009

    Kanon bra . hälsa dina grannar att den var jätte god.

  • babbeluskan 28 oktober 2014

    En vansinnigt god rödbetssoppa. Den var mycket uppskattad på höstmiddagen. Smetana förhöjer smaken ytterligare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.