- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Passar väl bra nu när rödbetorna börjar bli klara. Jättegod!
Instruktioner
- Skala rödbetor, morötter och lök. Strimla alla grönskakerna utom en rödbeta, gärna i matberedare.
Smält fettet i en gryta, lägg i och fräs strimlorna ett par minuter.
Tillsätt vatten, smulade buljongtärningar, peppar och lagerblad. Koka under lock på svag värme i 20-30 minuter.
Finriv den sista rödbetan och tillsätt den strax innan soppan är färdig. Soppan blir då vackert röd.
Smaka av med salt och vinäger.
- Servera soppan med gräddfil, creme faiche eller avrunnen fil.
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej. Det finns en Polsk variant, som jag fick vara med och tillaga, samt äta i somras. Också jättegod. BIRGITTAN
Jag e ryssk och vet att den här soppan är skit god :) men man kan även tilllaga en sån fast en kall variant med färska gurkor,dill o bla....skit gott på sommaren :) kommer att lägga upp recept senare på min sida :)
Jag säger bara, åhh så gott. Full poäng.
Har länge velat testa den här soppan och jag blev inte besviken, såå gott! 5 stjärnor :)
Jättegod!