Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Borsjtj-rysk rödbetssoppa

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Passar väl bra nu när rödbetorna börjar bli klara. Jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rödbetor, morötter och lök. Strimla alla grönskakerna utom en rödbeta, gärna i matberedare. Smält fettet i en gryta, lägg i och fräs strimlorna ett par minuter. Tillsätt vatten, smulade buljongtärningar, peppar och lagerblad. Koka under lock på svag värme i 20-30 minuter. Finriv den sista rödbetan och tillsätt den strax innan soppan är färdig. Soppan blir då vackert röd. Smaka av med salt och vinäger.
  2. Servera soppan med gräddfil, creme faiche eller avrunnen fil.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • BIRGITTAN 30 november 2008

    Hej. Det finns en Polsk variant, som jag fick vara med och tillaga, samt äta i somras. Också jättegod. BIRGITTAN

  • natashaB 1 maj 2009

    Jag e ryssk och vet att den här soppan är skit god :) men man kan även tilllaga en sån fast en kall variant med färska gurkor,dill o bla....skit gott på sommaren :) kommer att lägga upp recept senare på min sida :)

  • Lennart_58 16 oktober 2009

    Jag säger bara, åhh så gott. Full poäng.

  • _Alexandra_ 14 november 2011

    Har länge velat testa den här soppan och jag blev inte besviken, såå gott! 5 stjärnor :)

  • a-lie 3 januari 2013

    Jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.