Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Borstj- rysk rödbetssoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

När höstsolen lyser och tranorna skriker uppe i skyn på väg härifrån då är det dags att koka en god rysk rödbetssoppa. Brukar koka en litet större sats för tycker att den uppvärmd någon dag senare "smakat till sig" och är då så mycket godare. I Ryssland har man ju smetana - den sura grädden jag använder gräddfil det går lika bra. Receptet här är för några fler personer än originalreceptetet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en stor kastrull.
  2. Skala morötterna och skär dem i slantar. Skala lökarna och finhacka dem.
  3. Skala rödbetorna och skär dem i små bitar. Spara en hel rödbeta för att riva den direkt i soppan någon minut innan soppan är klar.
  4. Strimla kålen - det går bra med en osthyvel. Fräs kålen, morötterna, löken och rödbetorna i oljan eller smöret i kastrullen kanske 5-6 minuter. Rör om.
  5. Koka upp vatten i din vattenkokare och tillsätt det och buljongtärningar över fräset. Det går snabbast så. Tillsätt lagerblad. Låt koka på svag värme under lock i 20-30 minuter. Smaka av med ev. mera salt och saften av en halv citron.
  6. Om du vill ha korv eller köttbullar i din soppa så kan du skiva korven eller lägga i hela köttbullar och koka i 2-3 minuter ytterligare. Riv ned den sparade rödbetan i soppan nu. Låt koka upp.
  7. Servera soppan med en klick gräddfil i varje tallrik och strö över finklippt persilja. Smakar gott med en grov ostsmörgås eller knäckebröd. Ps Jag brukar ta 1-2 msk ättilka om jag inte har citron hemma. Ds

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jansingen 8 september 2010

    Första ggn jag gör rödbetssoppa och detta recept var enkelt och blev riktigt gott. Serverade med en klick turkisk yoghurt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.