Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bosses courgette-purjolöksgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Prova denna som tillbehör till ugnbakad laxsida. Härligt frisk och nyttig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär purjolöken i 10 cm långa bitar, klyv den på längden Skala och skär courgetten i 10 cm långa bitar och dela den på längden, och sen i 5 mm tjocka skivor. Lägg purjolök och courgette i kokande saltat vateen och låt koka i 10 minuter. Skålla tomaterna och dra av skinnet, skär dem i små bitar
  2. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna eller wok. Tillsätt tomatbitarna (eller de krossade tomaterna på burk), pressa ned en vitlöksklyfta, hacka koriandern fint och tillsätt. Låte det puttra och smaka av med salt och peppar. Häll av kokvattnet från purjo-och courgettekoket. Lägg upp dessa på ett ugnsfast fat, häll tomatröran över och sedan den rivna osten. Gratinera i 200 grader i 10 minuter.
  3. Servera till Bosses ugnsbakade laxsida, kokt potatis och Bosses citronlaxsås. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.