- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Prova denna som tillbehör till ugnbakad laxsida. Härligt frisk och nyttig.
Instruktioner
- Skär purjolöken i 10 cm långa bitar, klyv den på längden
Skala och skär courgetten i 10 cm långa bitar och dela den på längden, och sen i 5 mm tjocka skivor.
Lägg purjolök och courgette i kokande saltat vateen och låt koka i 10 minuter.
Skålla tomaterna och dra av skinnet, skär dem i små bitar
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna eller wok. Tillsätt tomatbitarna (eller de krossade tomaterna på burk), pressa ned en vitlöksklyfta, hacka koriandern fint och tillsätt. Låte det puttra och smaka av med salt och peppar.
Häll av kokvattnet från purjo-och courgettekoket. Lägg upp dessa på ett ugnsfast fat, häll tomatröran över och sedan den rivna osten. Gratinera i 200 grader i 10 minuter.
- Servera till Bosses ugnsbakade laxsida, kokt potatis och Bosses citronlaxsås.
Njut!
Publicerat den
29 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar