Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bosses Kroppisar

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Der blev faktiskt goda, trots att jag aldrig gjort kroppkakor förut, men jag har ju min andra bibel, nämligen Konsums kokbok, där läser jag och får inspiration. Man behöver ju inte följa alla recept slavisk, utan man kan variera lite utan att därför förstöra grundiden med receptet. Tex kryddningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala ca ett kilo vinterpotatis, hacka i småbitar, koka dem. Mosa dem medan de är varma. Spar. Hacka upp 150-200 g rimmat fläsk i en centimetersbitar, hacka upp ett par gula lökar ungefär lika smått, stek upp lök och fläsk, krydda med en tsk grovmalen svartpeppar. Spar dessa ingredienser till dan efter.
  2. Andra dan: Blanda den mosade potatisen med 2 uppvispade ägg och 2 dl vetemjöl och en tsk salt, gärna med en elvisp. Man ska inte knåda degen! Degen ska sen formas till en rulle, på mjölat bakbord, skär upp i 12 st bitar, halva degen först och halva sen. Ta sex av bitarna forma till bollar, gör en fördjupning, stoppa i ca en rågad msk i fördjupningarna , kläm ihop och rulla till bollar.
  3. Lägg i sex av bollarna i ett par liter kokande vatten, tillsammans med en msk salt. (Jag använder mineralsalt, (som jag tror är lite nyttigare än vanligt salt.) Låt bullarna koka tills de flyter upp, sen 5-6 min till. Ta upp dem med en hålslev och gör de andra sex på samma sätt. Låt dem kallna lite, servera med lingonsylt. Smaklig måltid! Bild kommer på min bildsida! MVH bosseh. (Den glada amatörkocken.) Serveras med ingonsylt eller rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.