Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bosses nyttiga banankaka med citron

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Baka denna goda kaka med olivolja och undvik djurfetter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa bananerna med en kraftig gaffel i en bunke. I en annan bunke, blanda socker och olivolja. Riv skalet av halva citronen. Pressa ur saften och tillsätt till sockerblandningen. Blanda i äggen, behöver inte vispas, rör bara ihop det till en jämn massa.
  2. Blanda nu ihop det gula innehållet i de två bunkarna och blanda sedan ner mjölet (som du ev redan hade blandat med bakpulvret).
  3. Häll över allt i en bakform av önskad form och in i mitten av ugnen i cirka 45 minuter vid 175 grader. Kolla att kakan är färdig i mitten. Den ska vara lite kladdig. Om den inte är klar, sänk värmen något och kolla igen om 15 minuter.
  4. Vänd upp kakan och låt den kallna något innan ni kastar er över den! Det som eventuellt blir över smakar bäst nästa dag om den fått stå i kylen. Håller sig flera dagar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kristinahedberg 6 november 2008

    en bra kaka för att ta reda på bananer som ingen vill äta. riktigt god till kvällskaffet.

  • hejsan77 23 november 2012

    Jättegod kaka, till o med med extra virgin olja (allt jag hade). Iallafall behövde jag bara grädda i 25 min sa var den genomkokt och inte fuktig. Jag tror det beror pa ugnen. Sa hall koll pa kakan om ni bakar:) Marre

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.