- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Baka denna goda kaka med olivolja och undvik djurfetter.
Instruktioner
- Mosa bananerna med en kraftig gaffel i en bunke.
I en annan bunke, blanda socker och olivolja. Riv skalet av halva citronen. Pressa ur saften och tillsätt till sockerblandningen. Blanda i äggen, behöver inte vispas, rör bara ihop det till en jämn massa.
- Blanda nu ihop det gula innehållet i de två bunkarna och blanda sedan ner mjölet (som du ev redan hade blandat med bakpulvret).
- Häll över allt i en bakform av önskad form och in i mitten av ugnen i cirka 45 minuter vid 175 grader. Kolla att kakan är färdig i mitten. Den ska vara lite kladdig. Om den inte är klar, sänk värmen något och kolla igen om 15 minuter.
- Vänd upp kakan och låt den kallna något innan ni kastar er över den!
Det som eventuellt blir över smakar bäst nästa dag om den fått stå i kylen. Håller sig flera dagar.
Publicerat den
8 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
en bra kaka för att ta reda på bananer som ingen vill äta. riktigt god till kvällskaffet.
Jättegod kaka, till o med med extra virgin olja (allt jag hade). Iallafall behövde jag bara grädda i 25 min sa var den genomkokt och inte fuktig. Jag tror det beror pa ugnen. Sa hall koll pa kakan om ni bakar:) Marre