Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Boston cream pie

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Jättegod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen til 175 grader. Smöra och mjöla 1 form 22cm i dm. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Smält smöret och tillsätt mjölken i kastrullen och låt det bli varmt. Vispa ägg och socker med elvisp. Rör ner dem torra ingredienserna till en smet och tillsätt den varma mjölk/smöret och vaniljkrämen och vispa. Häll smeten i formen. Grädda i mitten i ugnen 35-45 min, tills det blir torrt i mitten. Låt svalna helt. Dela kakan och bred på vaniljkrämen och lägg på den andra botten på.
  2. Glasyren: Häll grädden i kastrull och låt koka i ca3-5 min och ta bort från plattan och tillsätt chokladen rör tills den har smält. Låt den svalna helt tills den har blivit tjock och häll den över kakan. Gör helst glasyren dagen innan och rör då och då.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SDMaya 23 mars 2008

    Hej hopp! Mumsig kaka, men lite i sötaste laget. Ungarna gillade den :) Men tiden i ugnen var snarare 1timme och 15 minuter innan den var torr i mitten :) Skiljer ju från ugn till ugn. Sen fick inte jag min glasyr till att bli lika tjock som din, hur länge ska grädden koka? /Maya

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.