Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bouef Bourgiogne

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

En stor laddning.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Låt fläsket smälta i en emaljerad gjutjärnsgryta. När det blivit ljusgult tillsätter du smålökarna och låter dem steka i ungefär 15 minuter utan lock. Rör om då och då. 2. Tillsätt champinjonerna och blanda väl. Låt koka under lock ungefär 10 minuter på medelstark värme 3. Ta upp alla bitar med hålslev och lägg dem åt sidan. Lämna kvar stekfettet i grytan 4. Värm oljan i en stekpanna och stek oxköttet tills det fått färg 5. Lyft upp köttbitarna ur stekpannan och låt dem rinna av lite. Lägg dem i gjutjärnsgrytan 6. Mosa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt på spisen. Strö över mjölet, 7. Tillsätt rödvinet och låt koka upp. Salta lätt och tillsätt den malda pepparn, sockerbiten och kryddbuketten. Rör om 8. Låt grytan sjuda långsamt på spisen i ca:1 timma tills köttet är mört
  2. Garnera med nyfrästa champinjoner, rökt sidfläsk och smålök samt nyhackad persilja

Kommentarer (2)

  • matnjutaren 3 januari 2009

    En klassiker! Behövs inga kommentarer..typ..;)) En klar 5:a på detta receptet! Tack för receptet! :D

  • Lemmy 12 januari 2009

    Trevligt gammalt recept! Onödigt krångligt att hitta dock, då det bör skrivas BOEUF BOURGUIGNON.. Men tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.