Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bouillabaisse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till en äkta bouillabaisse kokar man egentligen egen fiskfond, här använder vi färdig på flaska. Fisk och skaldjur är Fredrik Erikssons specialitet. Fredrik Eriksson vann tävlingen Årets Kock för drygt 20 år sedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet. Dela fisken i bitar.
  3. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor gryta. Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran.
  4. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka ca 5 min. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor och persilja.
  5. Pressa 1 vitlöksklyfta i crème fraichen och rör om.
  6. Servera soppan med bröd och en klick crème fraiche smaksatt med vitlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.