Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bouillabaisse Pronto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fredagsfisk börjar bli ett känt begrepp. Får vi föreslå den här smakrika och härliga bouillabaissen på lax och torsk? Enkel, god och lite lagom lyxig. En perfekt start på helgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär torsken och laxen i 2 x 2 cm stora kuber. Lägg i en oljad ugnsfast form med höga kanter.
  2. Tärna paprikan, skiva den gula löken och vitlöken tunt. Värm försiktigt i lite olja. Tillsätt spiskummin, fänkål och saffran. Låt fräsa ca 30 sek.
  3. Tillsätt en burk krossade tomater och 2 dl vatten. Smaka av med salt och peppar. Slå tomatblandningen över fisken och ställ in i ugnen ca 15 min i 125 grader.
  4. Servera med stekta brödskivor och aioli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.