Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bouillabaisse St John

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En het rouille och frasiga vitlöksbröd passa bra till. Fasta fisksorter t.ex lax och sej.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i slantar. Skär sellerin i bitar.
  2. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i 2 msk olivolja, i en kastrull ett par minuter, utan att det tar färg. Tillsätt timjan, rosmarin, fänkålsfrön, lagerblad, persiljestjälkar och saffran. Låt fräsa ytterligare ett par minuter.
  3. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fiskfond och apelsinskal. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter.
  4. Skär fisken i bitar. Skala räkorna. Sila ner soppan i en ny kastrull. Koka upp, smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Skölj blåmusslorna och skrapa bort ev. sjögräs. OBS! Kasta musslor som är trasiga eller öppna.
  6. Lägg ner fisken och musslorna och låt sjuda i ca 5 minuter eller tills fisken är färdig.
  7. Lägg ner räkorna och låt dem bli varma.
  8. Servera med hackad persilja och rouille.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.