En het rouille och frasiga vitlöksbröd passa bra till.
Fasta fisksorter t.ex lax och sej.
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och skär moroten i slantar.
Skär sellerin i bitar.
- Fräs lök, vitlök, morot och selleri i 2 msk olivolja, i en kastrull ett par minuter, utan att det tar färg.
Tillsätt timjan, rosmarin, fänkålsfrön, lagerblad, persiljestjälkar och saffran. Låt fräsa ytterligare ett par minuter.
- Häll i krossade tomater, vin, vatten, fiskfond och apelsinskal.
Låt sjuda under lock i ca 45 minuter.
- Skär fisken i bitar. Skala räkorna.
Sila ner soppan i en ny kastrull.
Koka upp, smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
- Skölj blåmusslorna och skrapa bort ev. sjögräs.
OBS! Kasta musslor som är trasiga eller öppna.
- Lägg ner fisken och musslorna och låt sjuda i ca 5 minuter eller tills fisken är färdig.
- Lägg ner räkorna och låt dem bli varma.
- Servera med hackad persilja och rouille.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar