Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bourbon pumpkin cheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Två amerikanska favoritdesserter i en - cheesecake och pumpapaj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Börja med pumpapurén. Skär pumpa eller sötpotatis i 3x3 cm kuber och mjukkoka dem 8-10 minuter. Sila av i durkslag, ånga av väl och mixa sedan till puré. Blir det puré över kan den frysas och användas till t ex pumpasoppa.
  3. Täck bottnen på en form, 24 cm i diameter med löstagbar kant, med bakplåtspapper. Smula kexen, hacka pekannötterna och blanda med sockret. Smält smöret och tillsätt det. Tryck ut den smuliga massan i bottnen på formen.
  4. Vispa ihop pumpapurén med ägg, grädde, vanilj- och muscovadosocker. Vispa i en annan skål socker, philadelphiaost, kryddor och bourbon till en slät smet med elvisp. Blanda de båda till en slät fyllning. Häll fyllningen i formen och grädda mitt i ugnen 45-50 minuter tills den har stannat.
  5. Rör ihop toppingen, bred den över pajen och grädda ytterligare 5 minuter. Servera pajen kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.