Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bourguignon på svamp med potatispuré och haricots verts

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Klassisk gryta i vegetarisk tappning. Lyxigt och vääldigt gott! Om du tycker att grytan behöver lite mer vätska är det bara att tillsätta mer buljong. Byt inte ut gulbetor mot rödbetor, färgen blir inte så fin då.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp 2 msk olivolja och 1 msk smör i en stekpanna. Stek svampen i ca 5 minuter. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Skala steklök och vitlök. Skala och dela moroten grovt. Skala och dela gulbetorna i stora bitar. Hetta upp resten av olivoljan och smöret. Stek lök, morot och gulbetor i 5-10 minuter på medelstark värme tills grönsakerna får lite färg.
  3. Blanda ner tomatpurén och låt fräsa med i 2 minuter. Rör ner paprikapulver, lagerblad, timjan och socker. Tillsätt vin och buljong och låt koka upp. Lägg i svampen och sjud under lock i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Potatispuré: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och pressa. Hetta upp mjölk, vispgrädde och smör i en kastrull. Vispa ner den varma mjölkblandningen i purén och fortsätt vispa till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar. Rör ner persiljan i moset.
  5. Stek haricots vertsen snabbt i lite smör eller koka dem i saltat vatten i ca 2 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.