Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

bovetebiffar

 
  • Serverar: 1-2 portioner
Skriv ut

sunt och gott

Ingredienser

Instruktioner

Skölj boveten i kokande vatten och sedan i kallt vatten. Koka därefter bovetet med vatten och 1 tsk koriander i 10 min och stäng av plattan,boveten skall sedan svälla i 30 min. Riv en liten rotselleri och hacka purjolöken fint. Fräs grönsakerna och malda solrosfrön. Tillsätt kikärtsmjölet. Om konsistensen är för lös kan man tillsätta bovetemjöl eller skorpmjöl. Smaksätt med salt tamari och örter. Mejram är gott till bovete. Stek biffarna i olivolja. Ris,hirs eller polenta kan användas istället för bovete.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.