Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bovetebröd med banan

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 3 portioner
 • Tid: 1 dag
Skriv ut

Hittade det här annorlunda brödet, för "modiga hemmabagare" Brödet är gluten/laktos fritt & mycket fiberrikt. Rismalt hittar du i välsorterade hälobutiker. Tar lite tid att baka i och med surdegen som behöver 2 timmar. Går bra att frysa. Blir 3 st.bröd.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Dag 1: Blanda alla ingredienserna till surdegen i en plastburk med lock eller i en skål,täckt med plastfolie. Fyll inte mer än halva då det kommer jäsa ordentligt! Ställ skålen varmt,gärna 25-30 g. i 12 timmar.
 2. Dag 2: Koka upp riset och låt det svalna. Blanda jäst och vatten i en bunke. Fortsätt med att blanda i salt,mosade bananer,linfrön,surdegen och resten av ingredienserna,avsluta med bovetemjölet. Smeten ska nu ha en flytande men tjock konsistens.
 3. Fördela smeten i 3 smorda 1,5 l brödformar eller runda formar. Låt jäsa på dragfiplats i ca. 30 min. Brödet ska inte jäsa för mycket. Grädda ca.25 min ellertills de fått en gyllnbrun färg. Låt brödet svalna lite i formarna innan du stjälper upp det.

Liknande recept

Kommentarer (2)

 • cherrylady 25 maj 2009

  I vilken ugnsvärme ska brödet gräddas?

 • Bok_Choy 25 juli 2010

  Bakade det här brödet idag, det blev helt okej. Använde dock sirap istället för rismalt. Tyckte receptet var lite veligt, det står inget om salt bland ingredienserna, men sedan nämns det i bakbeskrivningen. Det står ju inte heller varken ungstemp. eller vart i ugnen man ska placera brödet. Och det står att surdegen ska stå i tolv timmar under beskrivningen, men i snabbinfot står det "Tar lite tid att baka i och med surdegen som behöver 2 timmar. Går bra att frysa. Blir 3 st.bröd."

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.