Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bovetepizza

 
Skriv ut

Härliga bovetepizzor som innehåller mycket fiber. Här toppas pizzorna med lufttorkad skinka, krämig mozzarella och ruccola. Glutenfria

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Rör ner salt, olivolja, bovetemjöl, mandelmjöl, boveteflingor och fiberhusk och blanda till en slät deg. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 3 timmar.
  2. Sätt ugnen på 230 grader varmluft eller 255 grader vanlig ugn.
  3. Kavla ut degen till 2 tunna pizzor alternativt 8 små. Använd bovetemjöl till utkavlingen. Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper. Bred tomatsås över, lägg på den lufttorkade skinkan och smula över mozzarella osten.
  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Toppa med ruccola och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.