- Serverar: 10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En god förrätt eller vickningsrätt men kan även fungera som kvällsmat!
Instruktioner
- Blanda smeten till plättarna: Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Kläck i äggen, ett i taget och rör ihop till en deg. Häll i filen, blanda och fyll på med mjölken, vispa till en jämn smet. Smält smöret och blanda i smeten. Häll på ca ½ dl smet per plätt och grädda dem gyllengula. Håll plättarna varma fram till servering.
- Blanda räkröran: Blanda chreme fraiche, filmjölk och majonäs i en skål. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda i räkorna.
- Blanda tomatsalsan: Skölj grönsakerna och hacka dem fint. Blanda i en skål.
- Servering: Lägg plättarna på en tallrik, strö över lite riven ost. Lägg på tomatsalsan och räkröran. Smaklig spis!
Publicerat den
11 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar