Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Boveteplättar med räkröra och tomatsalsa

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god förrätt eller vickningsrätt men kan även fungera som kvällsmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smeten till plättarna: Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Kläck i äggen, ett i taget och rör ihop till en deg. Häll i filen, blanda och fyll på med mjölken, vispa till en jämn smet. Smält smöret och blanda i smeten. Häll på ca ½ dl smet per plätt och grädda dem gyllengula. Håll plättarna varma fram till servering.
  2. Blanda räkröran: Blanda chreme fraiche, filmjölk och majonäs i en skål. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda i räkorna.
  3. Blanda tomatsalsan: Skölj grönsakerna och hacka dem fint. Blanda i en skål.
  4. Servering: Lägg plättarna på en tallrik, strö över lite riven ost. Lägg på tomatsalsan och räkröran. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.