Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bovetevåffla

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Bovetemjölet kan mixas av helt bovete i en kaffebönsmixer eller köpas som färdigt mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda snabbt ihop mjölet med vattnet och kokosfettet. Vi pratar om sekunder här. Grädda som en vanlig våffla. Tryck ner järnet och håll ett tag. Låt våfflan gräddas längre än en vanlig våffla. Serveras med raw grön grädde och raw sylt.

Kommentarer (1)

  • outcast 25 mars 2015

    Det var ju en torr kaksmet som man fick trycka ner i våffeljärnet. Sedan fastnade första våfflan direkt fastän jag hade smort in järnet med kokosfett. Helt värdelöst. Tömde ut resten av cementen i soptunnan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.