Underbar nyttig omega- fisk med en sötsyrlig sallad och en underbar sås av senap och lime.
Instruktioner
- Bena ur och ansa laxsidan. Frys i 2 dygn och låt sedan tina till max hälften i rumstemperatur.
Blanda salt, socker och vitpeppar. Klappa in laxen med blandningen. Hacka dillen grovt och täck laxen.
Lägg laxsidan i väl förslutna, dubbla fryspåsar.
Låt grava i kylskåp ca 1 dygn.
- Sockerärts- och grapefruktsallad:
Förväll sockerärterna ca 1 minut i hett vatten, slunga sedan i smör. Klyfta avokadon och grapefrukten, skär gärna bort hinnan från klyftorna med en vass kniv.
Blanda alla ingredienser, salta och peppra lätt.
Ställ kallt till servering.
- Senaps- och limesås:
Blanda honung, limesaft och senap. Droppa sedan ned rapsoljan under kraftig omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar och tillsätt ev mer honung om såsen är för syrlig.
- Vid tillagning. Ta fram laxen. Skrapa bort gravningskryddorna och skär laxsidan i 4 lika stora bitar.
Pensla en grillpanna, stekpanna eller grillen med rapsolja.
Bräck laxbitarna med skinnsidan ner på hög värme.
Låt dem genast bli halvt genomstekta, kontrollera sidan på laxen, den blir vit då den är genomstekt.
Mitten och ovansidan ska vara rå/gravad vid servering.
- Servera den bräckta laxen med sockerärts- och grapefruktsallad, senaps- och limesåsen och kokt potatis.
Publicerat den
13 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar